lauantai 29. syyskuuta 2012

Mummotautia?


En tiedä mistä johtuu, mutta tuli vaan pakottava tarve tehdä vauvan vaatteita?!? Minkäänlaista tarvetta ei vauvanvaatteille tiettävästi ole ja lastenlapsiakin joudun kuulemma vielä tovin odottelemaan. Mutta kun puotiin saapui syötävän ihanaa Hjertegarnin Baby Trunte lankaa, niin jotainhan siitä oli tehtävä. Lankaa jonkin aikaa katselutani ja pyöriteltyäni, alkoi ideaa pukkaamaan ja ei auttanut muu, kuin ottaa lanka puikoille. Sen sijaan, että olisin tehnyt mallitilkun, tekaisin neulehaalarin vauvalle



Malli Oma säätö mittojen mukaan
Lanka Hjertegarn Baby Trunte, Hjertegarn Ciao Trunte
Menekki 112g
Puikot 3mm KnitPro Cubics pyöröpuikot, 2,75mm KnitPro sukkapuikot

Kuten monet asiakkaani ovat todenneet, hyvää ohjetta vauvan haalariin ei tahdo löytyä ja se tuntuu pitävän paikkansa. Monesta lehdestä ja oppaasta katselin ja kaikissa tuntui olevan joku vika. Oli istutettua hihaa, joka ei mielestäni vauvanvaatteisiin sovi, toisessa ohjeessa lahkeet olivat älyttömän leveät, jossakin oli huppu, joka saattaa painaa jne. Helpommalla mielestäni pääsin, kun vähän mittailin vanhoja haalareita ja tein suurinpiirtein niiden mukaan. Kun tuota magic loop tekniikkaa sukkakurssilla olemme ahkerasti opetelleet, niin aloitin haalarin lahkeista ja magic loop tekniikalla. Mutta eihän se homma tietenkään mennyt niin kuin elokuvissa. Ensimmäisen raitakierroksen jälkeen langat olivat sekaisin kuin mahatautisen maha ja niinpä päätin tehdä lahkeen kerrallaan, magic loop tekniikalla toki. Muutenhan haalarin teko oli helppoa. Kun lahkeen pituus oli riittävä yhdistin lahkeet ja jatkoin etiäpäin. Hihat tein erikeen sukkapuikoilla ja otin pyöröpuikolle mukaan. Yläosan tein taas yhtenäisinä kaventaen raglanina joka toisella kierroksella.



Lopuksi kaulus, nappilistat ja se työläin osuus eli nappien ompelu ja avot valmista!



Kun lankaa sitten vielä jäi, niin tekaisinpa vielä perinteiset junasukat.



Malli Junasukat
Lanka Hjertegarn Ciao Trunte
Menekki 27g
Puikot 2,75 KnitPro sukkapuikot

Käyttäjää näille kun ei ole (vielä), niin tamineet menevät tällä kertaa puodin vauvanukelle. Myssy vauvalta vielä puuttuu, mutta tekaisen sen jossain vaiheessa, kun taas innostun vauvalangoista ja muut projektini antavat myöden! Niin kuin minulla tuota tekemistä ei olisi ihan omastakin takaa riittävästi, niin huomenna vaihteeksi talkoilen rakennusmessuilla järjestysmiehen hommissa ja niin saavat puutarha-ja käsityöt odottaa. Niin, ja kukahan meillä siivoaisi?

Mukavata viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Kaunis ja käytännöllinen vauvahaalari, tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  2. No kylläpäs onkin hienoa vauvalankaa!

    VastaaPoista
  3. Onkinpa hyvän värinen haalari ja mallikin näyttää oikein näpäkältä tarkoitukseensa.

    VastaaPoista
  4. Hineo säätö sulta taas. Kivan värinen.

    VastaaPoista
  5. Onpas kivan näköinen haalari vauvalle:)
    Minnuu niin nauratti, kun sanoit että "tekaisit" haalarin, iteltäni kun ei tuo "takaisu" ihan onnistu ilman ohjeita:)

    VastaaPoista
  6. Tosi kaunis haalari. Mukavat värit :)

    VastaaPoista
  7. Kiva vauvanhaalari. Tosi ihanat värit.

    VastaaPoista
  8. Kyllähän nämä vauvan vaatteet aina jossain vaiheessa paikkansa hakee ;)) Todella käytännöllisen näköinen on.
    LazyKaty on upea, värit ovat kauniit kuten yleensäkin Zauberballeissa! To do -listalla itsellänikin - kunhan ehtisi kaiken...

    VastaaPoista
  9. Oi mikä ihanuus tuo tekemäsi haalari! Ja mulla on ollut tuollainen nukke pienenä :)

    VastaaPoista
  10. Onpa tosi kivan näköinen ja värinen vauvahaalari.

    VastaaPoista
  11. Aijai mikä haalari! Kun osaisi itsekin vain tekaista, tai kaipa sitä osaisi kun vaan yrittäisi, pitäisi tekaista koossa 2v. :)

    VastaaPoista