torstai 4. lokakuuta 2012

Yes, vihdoinkin!!!


No nyt ne on valmiit, ihan vaan sukat siis. Mutta eihän nämä mitkään tavalliset sukat ole, vaan kuukauden mittainen projekti, sukat varpaista varteen.


Malli Varpaista varteen, magic loop- tekniikka, ranskalainen kantapää
Lanka Gjestal Frost
Menekki 50g
Puikot 3,0mm 100cm KnitPro pyöröpuikot

Kantapää on tällä kertaa ranskalainen ja näyttää ikänsä tavallisia kantalappuja tehneen silmissä vähintäänkin hassulta. Sukka kuitenkin istuu jalkaan yllättävän hyvin ja kyllä se niin on, että pitää yrittää vielä kertaalleen tehdä sukat nurinniskoin ja päättää vasta sitten, jääkö tämä sukantekokonsti käyttööni vai oliko tämä vain kertaluonteista kokeilua. Samoin ranskalainen kantapääkin vielä kaipaa osaltani vähän harjoittelua. Kerron projektista mielelläni lisää ja sukat ovat tällä hetkellä nähtävillä puodissa, jos jotakuta nämä kiinnostavat.  Sukat painavat tasan 50 grammaa ja koskapa kudoin sukat kahdelta kerältä, niin toiseen samanlaiseen sukkapariin jäi langat vielä jemmaankin. Sukkaharjoitukset siis jatkuvat, mutta välillä pitää tehdä jotain muuta. Vaihteen vuoksi tekaisin tuubihuivin. Viime talvena näitä tuli tehtyä useampikinMalli Oma säätö
Lanka Hjertegarn Cool Flamme tweed
Menekki 195g
Puikot 10mm KnitPro 100cm pyöröpuikot

Koskapa en mallitilkkuja yleensä tee, niin olen käyttänyt perustuubihuivin tekemiseen seuraavaa nyrkkisääntöä (matematiikkaa kammoavat voivat lopettaa lukemisen tähän)

Hyvän kokoisen, 2 kertaa kaulan ympärille kiedottava huivin ympärysmitta on keskimäärin 130cm. Langan vyötteestä katson, montako silmukkaa on 10 sentillä. Tämä luku kerrotaan 13:lla ja tasataan silmukat mallikerran mukaiseksi. Tässä tapauksessa 10 sentillä silmukoita on 10 eli saadaan 130 silmukkaa. Tämä huivi on 2o, 2n joustinta ja koskapa saatu luku ei ole jaollinen 4:llä vähensin 2 silmukkaa eli silmukoita loin 128. Tuubi kudotaan pyörönä, niin kauan kuin lankaa riittää. Yleensä varaan huiviin lankaa 200g. Siinäpä tuli kevyt matikkapläjäys, mutta ei tämän laskemiseen tarvita insinöörin koulutusta, vaikka ei siitä toki haittaakan ole ;-)

Koskapa huivi on ihanasti ruskan sävyinen, niin laitetaanpa teemaan sopiva kuvakin. Mongolian vaahteran syysasussaan kuvasin tänä aamuna pihallamme

Acer tataricum subsp. ginnala

Siinäpä ne tärkeimmät tällä kertaa!
5 kommenttia:

 1. Kiitos kätevästä matikkakaavasta!

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen inssi on matikkapläjäyksestä ihan innoissaan:-)

  VastaaPoista
 3. Nii ja on noi sukatkin ihan saavutus. Mulle ei nurinpäin neulominen kolahtanu ja annan itselleni luvan tehdä sukat niinku ennenkin;-)

  VastaaPoista
 4. Minä taas teen mieluummin sukat aina noin päin. Silloin lanka ei pääse loppumaan kesken. Mutta mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. =)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset tuosta valaisevasta silmukkamäärän laskemisesta :)
  Selväähän se on kun joku ensin sen kertoo!

  VastaaPoista