torstai 27. syyskuuta 2012

Kantapään kautta


Tervepä taas!

Äitini on ollut ahkerana ja teki neuleliivin pesunkestävästä 100% villalangasta eli Viking Balderista. Liivi päätyy Mian käyttöön, mutta tällä hetkellä sen voi livenä nähdä puodissa. Lankaa tähän kului 400g.En minäkään toimettomana ole ollut, vaan olen puuhastellut yhtä ja toista, mutta valmista ei ole tullut siihen tahtiin kuin toiveissa olisi. Omenat olen saanut melkein kaikki poimittua ja hillottua, mutta osa tyrneistä odottelee vielä pensaissa poimijaansa. Lisäksi ainakin tsiljoona keskeneräistä neuletta odottelee tekijäänsä ja saman verran ideoita on toteutusta vailla, notta mistäs sitä taas aloittelisi? Yhden tuubihuivin sain valmiiksi ja kuvatuksikinMalli Oma säätö
Lanka Cewec Delano
Menekki 67g
Puikot 5,5mm KnitPro pyöröpuikot

Huivi on simppeli '3 oikein 3 nurin, niin pitkään kuin lankaa riittää' ja valmistui telkkaria katsellessa. Huivin teon aloitin huhtikuussa, joten paljoa en ole ehtinyt telkkaria tuijottamaan. Tämä tuubi on meidän Mian värinen, joten taitaa huivi päätyä tyttären käyttöön.

Eilen neuleillassa jatkoimme varpaista varteen sukkia magic loop tekniikalla. Oli kaksi viikkoa aikaa tehdä kotiläksyt ja juuri ja juuri sukat kantapäätä vaille valmiiksiKantapään teko olikin sitten eilisen illan aihe ja aikamme ähellettyämme saimme kantapäänkin selätettyä, kuka milläkin tekniikalla!

Minä, joka en taida olla kaikkein kiitollisin opetettava, otin haasteen vastaan ja opettelin ranskalaisen kantapään, vaikka lieviä antipatioita minulla sattuneesta syystä onkin ranskalaisuutta kohtaan. Mutta niinpä vain tuli elämäni ensimmäinen ja toinenkin ranskalainen kantapää tehtyä! Vähän (ja ei niin vähääkään) kyllä nurisin ja kyseenalaistin koko kantapään, mutta täytyy tunnustaa, että aika näpsäkkä versio kantapäästä kuitenkin. Kiilalevennykset tuli näissä sukissa aloitettua turhan myöhäisessä vaiheessa ja siitä syystä kantapäästä tuli sitten turhan lyhyt. Ennen kurssin loppua, otin ja purin molemmat kantapäät. 


Tein vielä samana iltana kantapäät uudelleen. Kantapäät ovat nyt toisella yrittämällä jotakuinkin säädylliset, mutta en minä vielä näihin tyytyväinen ole. Lähempää tarkastelua nämä kantapäät eivät kyllä kestä, vaikka puodissa näytillä ovatkin. Jälki ei mielestäni ole niin siisti kuin toiveissani olisi, joten täytynee jatkaa harjoituksia. Luuulenpa, että kun saan näihin vähän vartta aikaiseksi niin laitan uudet sukat puikolle! Tosin saa nähdä minkälaiset sukat tulee puikoiltani seuraavaksi, sillä löysin tarjouksesta pitkään himoitsemani kirjan eli Coockien Suloimmat sukat. Täytynee vähän tutkiskella ...

Niin ja puotiin saapui taas uutta lankaa, tällä kertaa kukkalankaa. Tästä langasta on vasta malli tekeillä, mutta vaikuttanee varsin metkalta langalta!Siinäpä ne tärkeimmät, mukavaa loppuviikoa!


4 kommenttia:

  1. kaunis liivi, niin hyvän värinen:) ja tuo kauluri on kuin piste iin päällä... varpaasta varteen sukat ovat aina kiinnostaneet, en vaan ole vielä kokeillut .. mukavaa viikonloppua..
    ai niin, mielenkiintoni kauppaasi kohtaan on suuri.. pitänee tulla joskus katsomaan !!

    VastaaPoista
  2. hei, missä kirja oli tarjouksessa?

    VastaaPoista