perjantai 28. kesäkuuta 2013

Vähänkö siistii!!!


Kun johonkin hommaan alan, niin sehän tehdään sitten kunnolla. Tällä kertaa aloin siivoamaan lankakaappejani. Lankaa on ollut mm. alakerran kaapissa ja yläkerran kaapistossa, pussukoissa, nyssyköissä, Pirkka-kasseissa ja pyykkikorissa. Mutta eipä ole enää! Ja hullu kun olen (tiedän!) niin päätin, että kerinpä kerijälaitteella ne langat, joista meinaan joskus jotain tehdäkin. Ja kun tuota lankaa on minulle aikojen saatossa hieman kertynyt, niin kerittäväähän sitten riitti. Urakka on nyt suoritettu ja olen tyytyväinen työni tulokseen, niin tyytyväinen, että tällä kertaa kehtaan jopa esitellä lankakaappiani. (olisi pitänyt tästäkin ottaa ennen kuvat!)

Ylähyllyllä on somasti alpakat ja alpakkasekoitteet


Seuraavalla hyllyllä on merinovillat ja merinovillasekoitteet


Sitten erilaisia sukkalankoja, vasemmmalla paksummat ja oikealla ohuemmat


Seuraavalla hyllyllä on villalangat (juu-u lapaslankojakin on ihan hyllyllinen!)Alimmalla hyllyllä on puuvillalangat ja puuvillasekoitteet, aikas hyvä määrä mm. sytomyssytarpeiksi


Ja kun kaikki eivät sopinneet yhteen kaappiin, niin viereisen kaapin alahyllylle pääsi sekalainen seurakunta mm. mohairia, huopuvia ja huivilankaa, niitä en ole kerinyt


Ja kun vielä on jäänyt pieniä ja vähän suurempia nöttösiä erinäisistä sukkaprojekteista, niin ne pääsivät kenkälaatikoihin. Saattaa olla, että muutama jämälankasukka syntynee syksyn aikana ja sukulaiset ja tuttavat lahjotaankin ensi jouluna esimerkiksi raitasukilla ;-)


Aikamoinen määrä lankoja toki jäi kerimättä, mutta ne on pakattu ja langat tulen lahjoittamaan erinäisiin keräyksiin. Ja kun ensi vuonna tähän siivousurakkaan ryhdyn, niin yhteen kaappiin pitää lankojen sopia, kas siinäpä sitä tavoitetta Ihalaiskalle seuraavaksi vuodeksi. Tässäpä ne tärkeimmät tällä kertaa, mitään valmista en ole tällä viikolla tämän homman lisäksi aikaansaanut, mutta ainakin minulla on todella upea ja siisti lankakaappi, ainakin vähän aikaa! Mukavaa viikonloppua!


8 kommenttia:

 1. kyllä sinä jaksoit :-)) Eikö ole kivaa kerijänlaiten kanssa touhua?? Jos lanka ei ole pahstai solmussa aivo voi lepää kun kurbelt(suomenkielinen sana hukassa). Mein varmasti muutama tuntia, vai??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä mieli lepää, kun saa lankojen kanssa touhuta. Meni pari päivää ja kolme iltaa, eli ei ihan muutamassa tunnissa tapahtunut.

   Poista
 2. Ihana ihana järjestys:) ja myös hieno tavoite siellä lopussa.

  VastaaPoista
 3. On sinulla kyllä paljon lankaa (ja kaupassa lisää)! ;) Mulla mahtuu kaikki langat (n. 16 kg) yhdelle hyllylle + työn alla olevat omassa korissaan. Kerijälaitteella kerityistä keristä saa kyllä siistin järjestyksen lankakoppaan, kun kaikki on saman mallisia.

  VastaaPoista
 4. Oivoi, kukahan siivois minunkin langat noin nätisti järjestykseen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pitää ihan ite laittaa järjestykseen ;-)

   Poista
 5. Onpas nyt tosiaankin langat järjestyksessä - tosi siistii.
  Jäin miettimään, että mihin laittoit vyötteet ? Itse yritän aina jättää lankoihin vyötteeen, jotta muistan varmaasti mitä lanka on. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vyötteet (mitkä oli tallessa) on tällä hetkellä lankojen sisällä. Tosin aika hyvin muistan ne vyötteettömätkin ... ja jos en muista, niin kyllä sen langan tunnistaa ihan tunnustelemalla, että mikä lanka on kyseessä. Ja on mulla excel-taulukko, mihin olen kirjannut kaikki hankkimani langat, niiden määrät, hinnat ja muut tarkemmat speksit.

   Poista