torstai 10. tammikuuta 2013

Savolaisen pipoja ja muita lämmitimiä


Kaikenlaisia tekeleitä on tupannut kertymään, mutta kun tämä pimeä vuodenaika ei oikein innnosta valokuvaamaan tai sitten vaan on mukamas niin kiirus, ettei kerkiä tai jaksa tai ihan vaan mikä muu tahansa tekosyy, ettei vaan kamera käteen eksy ... No, tänä aamuna otin härkää sarvista ja kameran kauniiseen käteen. On kai se taas jostain vaan aloitettava.

Ensimmäisenä pääsee esittelyyn kierrepipo. Mallin näin erään asiakkaani päässä ja myssy oli niin mielenkiintoinen, että piti tietenkin kysäistä miten se on toteutettu. Tällä kertaa vasenkätinen selitti oikeakätiselle myssyn tekotapaa, niin solmuunhan se yksinkertaisen ihmisen pääkoppa menee vähemmästäkin. Ei auttanut kuin ottaa kerä lankaa ja puikot käteen ja alkaa pähkäilemään. Ensimmäinen eikä toinenkaan kerta tuottanut toivottua lopputulosta, mutta tälläkin kertaa se kuuluisa kolmas kerta toden sanoi


Malli Kierrepipo, oma säätö
Lanka Zitron Nimbus
Puikot 5mm, 50 cm pyöröpuikot
Menekki reilut 50g

Malli on muuten tosi metka. Pipon kudoin 1 oikein 3 nurin ja joka toisella kerroksella siirretään oikeaa silmukkaa yhdellä silmukalla vasempaan. Tämän kummempaa ohjetta en osaa ainakaan vielä antaa. Lopputulos on sitten tämmöinen savolaisen pipo, menee näet vain kientäen piähän tai jotain sinnepäin ;-) Tämä pipon virkana on tätä nykyä toimia koirankusetuspipona.

No kun lankaa jäi melkein kerällinen, niin tekaisin vielä samaan tyyliin kämmekkäätMalli Kierrekämmekkäät, oma säätö
Lanka Zitron Nimbus
Puikot: 5mm sukkapuikot

Sitten kävi vanhanaikaisesti eli lanka loppui kesken. Muutama kerros jäi uupumaan. Ei auttanut pähkäily, vaan piti hankkia vielä kolmaskin kerä. Mitähän sitä tekisi melkein täydestä merinovillakerästä, joka ei pipoon riitä?

Pipontekovauhtiin kun pääsin, niin värkkäsin toisenkin kierrepipon. Tässä vaiheessa jo meillä kotona asuva savolainen kertoi haluavansa samanlaisen, tosin eri värisen (se pipo on muuten vielä vaiheessa)


Malli Kierrepipo, oma säätö
Lanka Viking Odin
Puikot 5mm
Menekki vajaa 100g

Ja vielä yksi myssykkä tähän postaukseen. Myssy on Marks&Kattensin mallistosta, tällä kertaa ihan ohjeen mukaan! Malli Palmikkoasusteet, M&K ohjeet 11088
Lanka Marks&Kattens Samo
Puikot 9mm sukkapuikot
Menekki vajaa 150g

Myssystä sen enempää sanottavaa ole, kuin se että puikot olisivat voinee olla vieläkin isommat, ainakin minun 'tiukahkolle' käsialalle.

Ja vielä viimeisenä, muttei vähäisimpänä aivan ihanaiset alpakkalämmekkäät, tosi lämpimät ja näppärät jokapäiväisessä käytössäMalli Palmikkokämmekkäät, oma säätö
Lanka Hjertegarn Rustica
Puikot 3,5mm Knit Pro sukkapuikot

Näiden kämmekkäiden jujuna on pieni palmikko kämmenselässä, mutta eivätpä nämä muuta mielestäni kaipaakkaan. Nämä on ihanat!

Tässäpä nämä tärkeimmät. Mukavaa loppuviikkoa!8 kommenttia:

 1. Ihania myssyjä! :) Ja nyt voin kehua myös sinun kauppaasi, kun pyörähdin siellä viime viikolla: Lankamaailma on ihana! :) Ihana oli se Pohjolan Lankakin, mutta kyllähän tuolla uudessa on paljon enemmän tilaa ja enemmän lankaakin. Mahtaako sinne tulla ristipistojuttuja jatkossa lisää? Oulussa tuppaa se puoli olemaan aika heikolla mallilla, itse tilailen ristipistojutut pääasiassa netistä, siksi oli ilo huomata, että jotain ristipistopakkauksia oli Lankamaailmassa, samoin kuin DMC:n langat, kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Toivottavasti saamme jatkossa lisää myös ristipistojuttuja! Meillä vaivaa vielä pienoinen tilanahtaus, joka toivottavasti helpottaa, kun saamme myös alakerran käyttöömme. DMC:n langat olivat jo vanhassa myymälässäkin ja sitäkin valikoimaa laajennamme uusien tilojen myötä.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoinen myssytarina! :) Sinä sentään sait vasenkätisen ohjeen mukaan myssyn tehtyä muutaman yrittämän jälkeen. Minun sen sijaan piti aikoinaan luovuttaa vaikka olin saanut "kirjalliset ohjeetkin". Se kun ei vain onnistanut. Hmh, pitäisiköhän yrittää...
  Onpa tosi kivat nuo ekana esittelemäsi kämmekkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjallisia ohjeita tulee harvoin lueskeltua, käytäntö on paras opettaja. Voin neuvoa pipon alkuun, jos oikein mietityttää.

   Käviskö tuommoinen kierrepipo sytomyssyksi, jos puuvillasta tekisi?

   Poista
  2. Joo, kyllä kierrepipo kävis ihan hyvin sytomyssyksikin! Itse asiassa sellaista meinasin kokeilla. :)

   Poista
 3. tosi reipas olit!!! hienot neuleet

  VastaaPoista