lauantai 4. elokuuta 2012

Ponchotehdas


Minä kun innostun jostain, niin se on sitten menoa! Virkata värkkäsin ensin yhden ponchon ja kun ajatus tuntui hyvältä, niin niitähän piti tehdä sitten lisää. Otin paksua villalankaa ja käsialalleni sopivan koukun (iso!) ja aloin virkkaamaan samaan tyyiin kuin ensimmäistäkin ponchoa. Vähän säätelin ketjusilmukoiden ja pylväiden määrää ja mallikerta hioutui matkan varrella. Paksu lanka ja iso koukku, joten valmista tuli ja joutuin. Pääntie vain jäi vähän turhan avaraksi ja niinpä virkkasin jälkikäteen pari kerrosta pylväitä.


Malli: Oma säätö
Lanka: Gjestal Topp't Tå
Menekki: 510g
Koukku: 9mm

Tämä poncho on iso ja paksu. Ajattelin käyttää tätä syksymmällä ja varsinkin autoillessa ennen talvipalttooaikaa, tämä on kätevä. Aika amazonilta näytän tässä ponchossa, mutta eipä tule pimeillä kujilla kukkakepit ryppyilemään ...

Koska tämä toinenkaan poncho ei vielä mennyt ihan tuubiin, niin vanha totuus, kolmas kerta toden sanoo, piti tällä kertaa paikkansa. Tämä kolmas versio ponchosta tulikin mielestäni sitten just eikä melkein. Poncho on hyvä ellei lähes täydellinen. Tästä voisi vaikka ohjeen kirjoittaa, mutta kuten aiemminkin olen maininnut, mikään ei ole (tälle) insinöörille vaikeampaa, kuin dokumentoinnin tuottaminen ... Kauhiasti aina vaan teen ja touhuan, en edes paljon jouda ohjeita lukemaan, saati niitä sitten kirjoittelemaan!


Malli: Oma säätö
Lanka: Gjestal Bris
Menekki: 240g
Koukku: 6mm


Tämä poncho ei jää omaan käyttöön, vaan se menee ystävälleni.
Ja kerta vielä kiellon päälle, piti ihan tarkistaa, että onko tämä malli nyt varmasti hyvä ja toimiva ja tuntuu olevan, olkaapas hyvä, poncho siistiin sisäkäyttöönMalli Oma säätö
Lanka: Cewec Miranda
Menekki: 150g
Koukku: 4,5mm

Eiköhän nämä ponchot nyt vähäksi aikaa riitä ja koukulla ja puikoilla on taas ihan jotain muuta, mutta niistä kerron lisää, kunhan valmista syntyy!

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Tuo ohje on hyvä! Nättejä pontsoja!

  VastaaPoista
 2. Ihania, kyllä ystäväsikin ilahtuu ikihyviksi kun saa oman ponchonsa. Tuo onkin itse asiassa aikas kätevän oloinen vaatekappale. 70-luvulla lapsena muistan tuollaisia pitäneeni, mutta sen jälkeen en ole uskaltautunut. Pitäisiköhän kokeilla...? Innostit minua malleillasi miettimään asiaa ja ideoimaan. Nuo on niin kivan näköisiä <3

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on virkkuukoukku heilunut! Kauniita ovat kaikki versiot.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä kehittelit kauniin mallin. :)

  VastaaPoista
 5. No on kyllä kauniita kaikki. Poncho oli minullakin 70-luvulla, neulottu. Ja tykkäsin. Eikä ohjetta ollut vaan jo silloin tein omasta päästäni kaiken. Vielä haluaisin neuloa sellaisen itselleni, olisi niin ihanaa vetää harteille, kun ei ahdista kainaloista kuten villatakki ja suojaisi kuitenkin käsivarsia t-paidan päällä. Täytyykin käväistä taas sinua moikkaamassa kun kaupunkiin asti selviän.

  VastaaPoista
 6. Tykkään tästä kovasti ..tää olis kiva tehdä ittelle reissuun. Onko tähän muuta ohjetta kuin se huivi , jonka pohjalta tän teit? Voisin tulla katsoon sopivia lankojakin kaupalle, jos jonkinlaisen ohjeen saisin mukaani. Itse olen kokematon ponchon tekijänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjetta olen lupaillut, mutta en ole vielä(kään) saanut aikaiseksi.

   Poista
  2. Ok..kerro mulle sitten kun tai jos saat ohjeen aikaseksi.

   Poista
  3. Ohje on tekeillä ja valmistuu ihan pian!

   Poista